top of page
  • Writer's pictureAmàlia Cillero Prandi

Context històric i geogràfic


La història del petit Eddy té lloc en un petit poble industrial de Picardia, antiga regió francesa que ara és part dels Alps de França, anomenat Hallencourt. Aquest és un poble petit que en l'época en que l'Eddy hi va viure no passava dels 1.500 habitants dels quals només 500 estaven treballant amb una guanyança mitjana de 15.000€ l'any. Com podem veure, no és un poble ric, ni molt menys, i això és el que veiém clarament en el relat d'Édouard Louis; un poble que, tot i estar prop de París, és bastant pobre i amb unes idees molt conservadores respecte tots els temes que començaven a emergir la dècada dels 90 (feminisme, racisme, homofòbia...).

El poble en sí no crec que sigui el més important, crec que és l'ambient que ensenya l'escriptor en aquesta novel·la el que de veritat és important per entendre per què va passar el que va passar; una infantesa com la seva la podria haver viscut un nen com ell als pobles del costat o qualsevol poble o barri treballador del món.

I, respecte a l'època, vull pensar que ens els 20 anys que fa que l'Eddy va nèixer les coses han canviat i el pensament de la gent en aquest ambient ha anat evolucionant com en la resta del planeta.

Espero que, ara, quan un nen sigui gay no vagi a l'escola amb por i no hagi de passar per l'infern on va viure el petit Bellegueule durant tota la seva infantesa i adolescència. Potser espero massa de la societat on venim.

"La salle de fêtes" (Sala d'actes en català)

12 views0 comments
bottom of page